Waarom ik zo van de Franse keuken houd? De variatie aan gerechten. Van pastei tot aan verse salades en… heerlijk ovenschotels! Vandaag gaan we smullen van een Franse ovenschotel met ui en spek en denken we even niet teveel aan de lijn…
[symple_divider style=”dotted” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]
Ingrediënten voor 2 personen:
– Half flesje kookroom
– 125 gram ontbijtspek
– 450 gram aardappelschijfjes
– 1 ui
– 3 eieren
– half zakje geraspte kaas
– Provençaalse kruiden
– peper / zout
Bereidingswijze:
Bak allereerst de aardappeltjes gaat in een koekenpan, verdeel ze daarna in een ovenschaal. Snijd vervolgens de spek in kleine stukjes en de ui in ringen. Bak de stukjes sprek bruin in een pan en gooi halverwege de uienringen erbij. Ondertussen mix je de eieren, de kookroom en de raspkaas in een kom. Zijn de spekjes en uiringen goed gebakken? Strooi het over de aardappelen in de ovenschaal en giet vervolgens het eimix erbij. Et voila! Zet nu de ovenschaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven, op 200 graden.
Bon appetit!
heerlijk ik maak het wel vaker blijft lekker !